Oppdatert

Typografi

Vi har vår egen hovedfont spesialutviklet for BondeKompaniet. Og vårt eget typografiske uttrykk som skal benyttes i all kommunikasjon.

Profilfont

BondeKompaniets hovedfont heter Matter Flare Bold og er spesialtegnet for BondeKompaniet. Fonten er en videreutvikling av fonten Matter, som med et lite tillegg av myke serifer tilfører det typografiske uttrykket mer egenart inn i et ellers enkelt og moderne uttrykk. Denne skal brukes i all merkevarekommunikasjon for BondeKompaniet.

På flater der det er behov for mengdetekst og kontrast mellom vekter på typografi, kombineres Matter Flare Bold og Matter Regular. Det er disse to som sammen skal benyttes på all skriftlig kommunikasjon for BondeKompaniet.

I tilfeller hvor det er behov for bruk av en sytemfont skal fonten Arial ersatte profilfontene.

75ab2998 0e09 11eb a257 bbbb6d0864b4

Typografi i bruk

Den generelle regelen for all skriftlig kommunikasjon er å holde den enkel, klar, informativ og engasjerende.

Påse alltid at layouten hjelper til å kommunisere på en klar og konsis måte. Ved å etablere tydelige hierarkier av informasjon gjør vi det enkelt for leseren å motta det budskapet vi ønsker å gi.

Der det er mulig, skal Matter Flare brukes på tekster. Alle merkefargene kan brukes til typografi så lenge det er tilstrekkelig kontrast mellom tekst og bakgrunn.

5c471d04 0e09 11eb a257 4f290735c0d0